fericirea are chipul tau

Am decis sa scriu acest articol ca sa trezesc amintiri celor mari, sau sa aduc la cunostinta, tineretului in special, ce inseamna sau a insemnat muzica cu adevarat. Unii descopera melodii vechi doar la reclamele cu inghetata. V-am lasat mai jos un fragment din biografia Mihaelei Runceanu, ce am considerat mai important! Bine, sa nu uitam si de alte nume mari ale muzicii romanesti : Mihaela Mihai, Doina Badea, Sanda Ladosi,Anda Calugareanu, Mirabela Dauer, Aura Urziceanu, Corina Chiriac s.a.m.d.
Multumiri Wikipedia pentru biografia MR 😀

Mihaela Valentina Runceanu s-a născut la Buzău. După două luni şi jumătate, părinţii Nicolae şi Lenuţa Runceanu s-au întors cu Mihaela la Pătârlagele, unde aceştia îşi aveau locul de muncă. Ei s-au mutat apoi în 1957, cu serviciul, la Orbeni (la circa 30 km de Bacău). Aici Mihaela a descoperit pasiunea pentru „vioară”.Mihaela a urmat clasa I şi jumătate din clasa a-II-a la Orbeni.
* Urmează Liceul de muzică şi arte plastice din Buzău, pe care îl absolvă, ca şef de promoţie.
* În perioada liceului, cântă în orchestra simfonică a oraşului, care se afla pe lângă Casa orăşenescă de cultură. Orchestra era alcătuită din cele mai diverse categorii de oameni, iubitori ai muzicii culte (profesori, avocaţi, ingineri, medici etc.) Cei mai mulţi erau elevi şi profesori de la Liceul de muzică şi arte plastice din Buzău, al cărui director, profesorul C-tin Tomescu, a fost o perioadă şi animatorul formaţiei. Ulterior, bagheta de dirijor a fost preluată de unul din tinerii profesori ai liceului, Tiberiu Tănase. Acesta era profesorul de teorie şi solfegiu al Mihaelei. Mihaela a cântat în orchestra respectivă, la vioara a doua, apoi la vioara întâi.

* Câştigă premiul I la concursul „Tinereţea Buzoiană” cu piesa „Anilor” de Petre Magdin, prima recunoaştere publică a vocaţiei de solist de muzică uşoară.

* Laurenţiu Cazan şi Mihaela Runceanu cântă la Praga şi Karlovy Vary (Cehoslovacia) cu Orchestra Simfonică din Buzău.

* Este admisă la Coservatorul de muzică „Ciprian Porumbescu” (clasa profesor Giuleanu), cu media 9,95. Este colegă de grupă şi de cameră cu Angela Ciochină (o viitoare talentată solistă de muzică uşoară).
1989

* Apar şlagărele: „Clipe ce dor”, „Eu nu te-am uitat”, „Fericirea are chipul tău”, „Dacă totuşi vei pleca”, „Cântă iubirea”.
* La începutul anului, Mihaela Runceanu susţine un recital plin de succes în cadrul unei noi ediţii a concursului TV „Steaua fără nume”. Este acompaniată de formaţia Cross din Tulcea şi de Eugen Mihăescu, liderul formaţiei Krypton, care i-a compus piesa “Clipe ce dor”. Eugen Mihăescu este şi orchestratorul mai multor piese din repertoriul Mihaelei.
# Pe 31 octombrie, Mihaela Runceanu merge la sediul Radiodifuziunii Române unde se întâlneşte cu Titus Andrei şi lucrează împreună mai bine de 3 ore în cardex (Arhiva Radio), căutând negativele unor cântece. În jurul orei 19-19:30, Mihaela îi telefonează mamei ei să-i spună că, în sfârşit, i-a apărut discul mult aşteptat.
# 1 noiembrie – În jurul orei 1:00 a.m., Mihaela Runceanu este asasinată în mod bestial în garsoniera sa din Bucureşti situată pe Şoseaua Mihai Bravu, Nr.293 (la intresecţia cu Dristor), Bloc 12, Scara B, Ap.48, Parter. Scopul crimei: jaful. Criminalul Daniel Cosmin Ştefănescu a furat numeroase obiecte printre care: un videocasetofon marca „Panasonic”, un televizor „Telecolor”, un magnetofon stereo marca „Rostov”, un picup „Unitra”, două boxe „Unitra” de 75 W, staţie de amplificare „Delia”, două cartuşe ţigări „Kent”, şase casete video, benzi de magnetofon, cafea, băuturi fine, 2 canistre cu benzină, un material textil, încălţăminte, cosmetice (deodorante, săpunuri, ruj de buze), bijuterii (printre care o brăţară, două inele, un lanţ, un colier), 3 carnete C.E.C, un pachet cu carne.
# Pe data de 2 noiembrie 1989, la doar 36 de ore de la comiterea crimei, Daniel Cosmin Ştefănescu este prins şi arestat.

Reclame

~ de felicia pe iunie 24, 2009.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: